Meny
Framtid Haga

Byggnationen håller tidsplan

Den pågående markberedningen för växthuset i Hagaparken är snart klar och nästa steg i byggnationen av växthuset är gjutning av en platta. Förberedelse och byggnation av växthuset håller tidsplanen och även budgeten.

I växthuset kommer det förutom odling också att bedrivas arbetsmarknadsinsatser, så som praktik, arbetsträning, språkstödjande insatser och arbetsförmågebedömning. Det kommer drivas café, försäljning och eventdel i växthuset och inom kort kommer vi att annonsera och öppna upp för intressenter till en sådan verksamhet.

– I växthuset kommer det att finnas bland annat odlingsbord och lådor för att driva upp grödor, då kan vi kvalitetssäkra hela processen från jord till bord. Berättar Per Lindholm, områdesansvarig för Trädgårdstaden.

– Det pågår även en del intressanta diskussioner med aktörer som vill bedriva forskning och utveckling i växthuset och har man en idé och är intresserad av att etablera en verksamhet i eller kring Trädgårdsstaden och växthuset är man välkommen att höra av sig till oss.

Vid frågor kring växthuset kontakta Per Lindholm, områdesansvarig Trädgårdsstaden AMI
per.lindholm@hofors.se eller ring 070-086 01 64

För övriga frågor kring näringslivet och etableringar i Hofors kommun kontakta Entré Hofors
info@entrehofors.se eller ring 0290-77 18 05

Nyhet skriven: 2018-09-21